Δελτίο τύπου – LWPF – 2022

larnaca-poster-3-FINAL.jpg

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας 

29 Απριλίου– 1 Μαΐου 2022

LIVE  EVENTS

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας θα πραγματοποιηθεί 29 Απριλίου–1 Μαΐου 2022 με ποικιλία και πρωτοτυπία εκδηλώσεων, οι οποίες θα φιλοξενήσουν συνολικά 36 ποιητές και ποιήτριες από την Κύπρο, την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού. Για την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του Φεστιβάλ έχει οριστεί ο θεματικός άξονας «ΛΟΓΟΣ – ΜΝΗΜΗ – ΤΑΞΙΔΙ». Στόχος μας είναι η διοργάνωσης μιας πολιτισμικής εκδήλωσης που θα προσφέρει γόνιμες και ουσιαστικές ευκαιρίες επικοινωνίας, συνέργειας και δημιουργίας σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο αισθητικής.

Το πρόγραμμα του τριημέρου θα διεξαχθεί σε τρεις (3) πολιτιστικούς χώρους της Λάρνακας, θα μεταδοθεί από την σελίδα culturebook.gr και θα περιλαμβάνει κύριες και παράλληλες δράσεις:

Κύριες Δράσεις

Τέσσερις(4) Διαδικτυακές Ποιητικές Συναντήσεις με Αναγνώσεις και Στρογγυλές τράπεζες: Αναλόγια όπου παρουσιάζονται με αναγνώσεις οι φιλοξενούμενοι ποιητές και ποιήτριες, καθώς και το έργο τους σε 2 γλώσσες. Οι φιλοξενούμενοι/-ες συμμετέχουν, επίσης, σε στρογγυλές τράπεζες και συζητούν θέματα που αφορούν την ποίηση και την κριτική.

Παρουσίαση βιβλίου

Εικαστική ΄Εκθεση

Μελοποιημένη Ποίηση

 

Παράλληλες Δράσεις 26 Απριλίου- 1 Μαΐου 2022

Ανθολογία Φεστιβάλ: Συλλεκτική τρίγλωσση έκδοση και e-book

Διαδικτυακές εκπομπές:

#meet_the_poets: αφιερώματα και συνεντεύξεις από το κανάλι του culturebook.gr στο διαδίκτυο.

#videopoetry: παρουσιάσεις βιντεοποιημάτων στο διαδίκτυο

Τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά αφιερώματα

Αλέα ποίησης: Έκθεση ποιημάτων και των ποιητών/-τριών που συμμετέχουν στις δράσεις σε κεντρικό πεζόδρομο της πόλης

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν -ζωντανά και διαδικτυακά- σημαντικοί προσκεκλημένοι από τον ακαδημαϊκό χώρο, συγγραφείς με διεθνές κύρος και αναγνώριση, καθώς και κριτικοί και εκπρόσωποι φορέων.

To Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας2022 διοργανώνουν το «Γραφείον Ποιήσεως» και τοCultureBook (culturebook.gr),με τη στήριξη του Δήμου Λάρνακας. Τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Βουλής και της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Γραφείον Ποιήσεως

Το «Γραφείον Ποιήσεως» είναι μία δομή πολιτισμού, η οποία δημιουργεί γεγονότα και δράσεις για την ποίηση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Συνεργάζεται με φορείς πολιτισμού, με πανεπιστήμια, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ τις δράσεις του στηρίζουν και έχουν στηρίξει το Υπουργείο Πολιτισμού και μορφωτικά ιδρύματα άλλων χωρών.

Culture Book

Το «Culture Book» (culturebook.gr) είναι ο διαδικτυακός τόπος που υπηρετεί την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία, συνεργάζεται με την GREEK LIBRARY OF LONDON και στόχος του είναι να προβάλλει στην Ελλάδα, τους Έλληνες και Ελληνίδες ποιητές, ποιήτριες και συγγραφείς και στο αγγλόφωνο κοινό. Το culturebook.grστηρίζουν με κείμενα τους, εκτός από τους μόνιμους αρθρογράφους και συντάκτες του, και μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας, ποιητές, ποιήτριες, φιλόλογοι και κριτικοί λογοτεχνίας.

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους της Επιστημονικής Επιτροπής

Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος
Πρόεδρος Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας

Αντώνης Δ. Σκιαθάς
Πρόεδρος «Γραφείου Ποιήσεως»

Ελένη Αρτεμίου-Φωτιάδου
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής

 

Επικοινωνία:
poetryfestival@culturebook.gr
grafeion.poihseos@culturebook.gr

Αρχειακό υλικό διατίθεται στο www.culturebook.gr