Δελτίο τύπου PWPF 2020

portrait.jpg-pwpf-2020.jpg

3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

«NATIONAL POETS»

10 -13 Δεκεμβρίου 2020Online Event

Το 3o Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας θα πραγματοποιηθεί στις 10 -13 Δεκεμβρίου 2020 ζωντανά από το διαδίκτυο, έχει τίτλο θεματικό τίτλο «National Poets» («Εθνικοί Ποιητές») και σχεδιάζει να φιλοξενήσει 60 ποιητές και ποιήτριες από 16 διαφορετικές χώρες του κόσμου.

Παράλληλα θα φιλοξενήσει στο πρόγραμμα του την Απονομή των Ελληνικών Βραβείων Ποίησης «Jean Moréas» 2020 (Σάββατο 12.12.2020). Πρόκειται για την ετήσια διοργάνωση κατά την οποία απονέμονται τα Βραβεία «Jean Moreas» για την ελληνική ποιητική τέχνη και την ελληνική ποιητική παραγωγή σε όλο της το φάσμα. Περισσότερα για «Jean Moréas»

Στο τετραήμερο on line event θα πραγματοποιηθούν 6 συναντήσεις διάρκειας έως 3 ώρες, όπου θα παρουσιάζονται με αναγνώσεις, μέσω ζωντανής σύνδεσης, οι φιλοξενούμενοι ποιητές και ποιήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν διαδικτυακά προσκεκλημένοι εκπρόσωποι φορέων, επώνυμοι πανεπιστημιακοί και λογοτέχνες ενώ το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομιλίες, αναγνώσεις, προβολές, παρουσιάσεις, στρογγυλές τράπεζες, αφιερώματα, μουσικά μέρη κ.λπ.

Το φεστιβάλ διοργανώνουν το «Γραφείον Ποιήσεως» και το λογοτεχνικό site «Culture Book» με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Αχαϊας, καθώς επίσης αξιώνεται της Αιγίδας της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι η Greek Library of London, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Επιμελητηριο Αχαϊας και ο Οργανισμός Λιμένα Πατρών.