Πληροφορίες

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του και αυτό το φθινόπωρο επιστρέφει με ακόμη περισσότερες καινοτόμες και πολυεπίπεδες δράσεις που περιλαμβάνουν εκτός από την ποίηση και άλλες μορφές της σύγχρονης τέχνης που καλούνται να συνομιλήσουν μεταξύ τους, αλλά και με τους θεατές που θα τις παρακολουθήσουν. Η πραγματοποίησή του είναι αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας του Προέδρου του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης, Καθηγητή Τριαντάφυλλου Κωτόπουλου, του Προέδρου του Γραφείου Ποιήσεως Αντώνη Σκιαθά, των φορέων της διοργάνωσης Γραφείον Ποιήσεως, culturebook.gr, Επίκεντρο Συν Πάτρας, Cube Gallery, της επιστημονικής επιτροπής και της πολυμελούς οργανωτικής επιτροπής και πάντα σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα των Διεθνών Φεστιβάλ Ποίησης.

Ο Προέδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης, Καθηγητής Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος, δηλώνει: ” Το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας έχει δημιουργήσει ένα διεθνή θεσμό για τη λογοτεχνία που τιμά τα ελληνικά γράμματα, προβάλει την ελληνική ποίηση και φέρνει σε επικοινωνία Έλληνες ποιητές και Ελληνίδες ποιήτριες με αντίστοιχους ποιητές και ποιήτριες από όλο τον κόσμο. Σε αυτή τη διαδρομή του ποιητές και ποιήτριες από πενήντα χώρες έχουν συνομιλήσει μεταξύ τους στο Patras Word Poetry Festival.”.

Ο Προέδρος του Γραφείου Ποιήσεως Αντώνης Σκιαθάς, δηλώνει: “Είναι εξαιρετικά σημαντικό για όλους μας, στο Γραφείο Ποιήσεως που το φεστιβάλ είναι υπόθεση όλης της πόλης, καθώς θεσμοί πανελλήνιοι, περιφέρεια και τοπικοί, επιχειρήσεις, πολίτες στηρίζουν με όλους τους δυνατούς τρόπους τη διοργάνωση. Το Υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι μερικοί από τους θεσμούς που το υποστηρίζουν, όπως επίσης Δήμοι, φορείς, ιδρύματα πανεπιστημιακά και πνευματικά, πρεσβείες, επιχειρήσεις και η κοινότητα της λογοτεχνίας σε διεθνές επίπεδο. Οι εκδόσεις που έχουν προγραμματιστεί όπως και οι δράσεις σε διάφορους εμβληματικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής όπως η Achaia Clauss, το Ίδρυμα Ελληνική Διασπορά και η Οικία Περιβολαρόπουλου διαμορφώνουν την ταυτότητα του Φεστιβάλ. Ταυτόχρονα οι συνέργειες με φορείς πολιτισμού και η σύνδεση της Ποίησης με τις άλλες τέχνες όπως η μουσική, τα εικαστικά, η φωτογραφία δημιουργούν όλα εκείνα που κάνουν μοναδικό το φεστιβάλ.Για μία ακόμη χρονιά, το φεστιβάλ έχει την υποστήριξη από το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Τουρισμού, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και την συνεργασία με σημαντικούς φορείς, όπως ο ΟΣΔΕΛ, το Pen Greece και την Greek Library of London και αδελφοποιείται με το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας.

Το 6ο στη σειρά, Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας, με τίτλο Αόρατοι Άνθρωποι | Αόρατες Σκέψεις, Invisible People | Invisible Thoughts θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως και τις 14 Σεπτεμβρίου 2023 και θα φιλοξενήσει 70 ποιητές και ποιήτριες από 20 διαφορετικές χώρες του κόσμου, που θα συμμετέχουν με φυσική παρουσία. Οι κύριες δράσεις του θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα και το Μεσολόγγι, σημαντικές πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συνδέοντας με τον τρόπο αυτό την ιστορικότητα των συγκεκριμένων περιοχών και δίνοντας της ευκαιρία μιας βιωματικής γνωριμίας στους ξένους προσκεκλημένους.