Πρόγραμμα 2023

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου – Βράδυ | Αγορά Αργύρη
19.00 – 21.00 Εγκαίνια Art Project Αόρατοι Άνθρωποι | Αόρατες Σκέψεις
1ος Κύκλος Ποιητικών Αναγνώσεων

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου – Πρωί
10.00 Εικαστικό δρώμενο street art στην συνοικία Προσφυγικά
11.00 Ξενάγηση από τον Pavel Piekar, στην Cube Gallery | Art Project Η Αφροδίτη σήμερα
Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου – Βράδυ | Achaia Clauss
Ξενάγηση στo Οινόκαστρο
20.00 2ος Κύκλος Ποιητικών Αναγνώσεων
Μουσική performance από τον διεθνή μουσικό Δημήτρη Βασιλάκη

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου – Πρωί
10.00 Ίδρυμα Ελληνική Διασπορά | Ξενάγηση
12.00 Οικία Περιβολαρόπουλου
3ος Κύκλος Ποιητικών Αναγνώσεων

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου – Βράδυ | Βίλα Κόλλα
20.00 Τιμητικές Διακρίσεις
Μουσική εκδήλωση με τίτλο: “Κωστής Παλαμάς: Οι μούσες που αγάπησα”,
σε μουσική Σάκη Παπαδημητρίου και κείμενο Μαρίας Παναγιωτακοπούλου,
με την συμμετοχή του ηθοποιού Κώστα Καστανά.

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου – Πρωί
10.00 Γέφυρα | 4ος Κύκλος Ποιητικών Αναγνώσεων
12.00 Μεσολόγγι
Ξενάγηση και συνεδρία σε συνεργασία με το
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μεσολογγίου
Κήπος Ηρώων
5ος Κύκλος Ποιητικών Αναγνώσεων | Πινακοθήκη

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου – Βράδυ | Πολύεδρο
20.00 6ος Κύκλος Ποιητικών Αναγνώσεων
Γρεκάνοι ποιητές
Μουσική βραδιά με παραδοσιακή μουσική από
τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας

Την Παρασκευή, 08.09, 10.00 θα παρουσιασθεί στην συνοικία των Προσφυγικών, εικαστικό δρώμενο, που θα έχει την μορφή έκπληξης και θα πραγματοποιηθεί από γνωστό street artist σε εγκαταλελειμμένα κτίρια της πόλης, με concept που θα συνδέεται με γνωστό ποίημα και θα επικοινωνηθεί μέσα από τα social media.

Την Παρασκευή, 08.09, 20.00, παράλληλα με τις ποιητικές αναγνώσεις, θα πραγματοποιηθεί στην Achaia Clauss, μουσική performance από τον διεθνή μουσικό Δημήτρη Βασιλάκη.

Το Σάββατο, 09.09, 10.00, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο Ίδρυμα Ελληνική Διασπορά και στην συνέχεια ποιητικές αναγνώσεις στην Οικία Περιβολαρόπουλου, 12.00 – 14.00, με περιορισμένο αριθμό προσκλήσεων.

Το Σάββατο, 09.09, 20.00, θα πραγματοποιηθεί, στην Βίλα Κόλλα, η μουσική εκδήλωση με τίτλο: “Κωστής Παλαμάς: Οι μούσες που αγάπησα”, σε μουσική Σάκη Παπαδημητρίου και κείμενο Μαρίας Παναγιωτακοπούλου, με την συμμετοχή του ηθοποιού Κώστα Καστανά.
Την Κυριακή, 10.09, το πρωί θα πραγματοποιηθούν ποιητικές αναγνώσεις στην Γέφυρα και στην συνέχεια ξενάγηση στο Μεσολόγγι για τους προσκεκλημένους ποιητές και ποιήτριες, ποιητικές αναγνώσεις στην Πινακοθήκη σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μεσολογγίου, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας, στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση στον όμορφο κήπο του Πολύεδρου, 20.00, με κεντρικό θέμα τους Γκρεκάνους ποιητές.

Στις εκδηλώσεις που πλαισιώνουν το φεστιβάλ και θα συμμετέχουν σημαντικοί προσκεκλημένοι, αναγνωρισμένοι και με διεθνές κύρος πανεπιστημιακοί, λογοτέχνες και εκπρόσωποι φορέων περιλαμβάνονται ποιητικές αναγνώσεις, σε διαφορετικούς χώρους, περιηγήσεις σε σημαντικά αξιοθέατα των δύο πόλεων, γεύματα, δείπνα και μουσικές βραδιές και παράλληλες δράσεις, όπως η Αλέα Ποίησης με την έκθεση σε κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, με banners με τους συμμετέχοντες ποιητές και τα ποιήματα τους, μελοποιημένη ποίηση με μουσικό αφιέρωμα, το project Meet Poetry, με συνεντεύξεις ποιητών, κριτικών και εκδοτών μέσα από το culturebook channel και τα social media. Τα ποιήματα των συμμετεχόντων θα συμπεριληφθούν στην συλλεκτική έντυπη δίγλωσση έκδοση και σε e-book την Ανθολογία του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας.
Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως η διοργάνωση του συνόλου του φεστιβάλ δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και η συμμετοχή του κόσμου είναι δωρεάν σε όλες τις δράσεις του.